Oct 22

Compra de cotxe nou? El pla PIVE tributa

El Pla PIVE és una ajuda a la compra de vehicles eficients que ha entrat en vigor el passat 1 d’octubre. El PIVE consisteix en una subvenció de 2.000€ per l’adquisició d’un automòbil que sigui elèctric, catalogat A o B d’eficiència energètica pel Idae o que usi un combustible alternatiu. El seu preu no pot superar els 25.000 euros.

El nou pla d’ajuda a la compra o Pla PIVE contempla una subvenció de 2.000€ per la compra d’un automòbil eficient (l’Estat posarà 1.000€ i els fabricants, la resta).

Tributa el Pla PIVE a Hisenda?

Sí, una part del Pla PIVE tributa a Hisenda: els 1.000€ aportats pel Govern com a ajuda per a la compra d’un cotxe nou sí apareixen reflectits a la declaració de la Renda del benefactor.

Segons informa Expansión.com, la raó que el Pla PIVE tributi a la declaració de la Renda és que aquesta quantitat és considerada com un guany patrimonial del comprador no derivada d’una operació de transmissió, i forma part de la base imposable general. Per tant, la subvenció d’1.000€ està subjecta a la càrrega impositiva corresponent al tram tributat per cada persona d’acord amb els seus ingressos. A manera d’exemple, el comprador que tributi un 25% a la seva declaració, haurà d’abonar 250 euros dels 1.000 rebuts a través del PIVE. Alguna cosa similar ocorria amb l’anterior Pla 2000I.

I què passa amb els altres 1.000€ aportats pels fabricants com a part del Pla PIVE? Absolutament res. La resta de la subvenció està exempta de tributació, ja que es considera com una promoció aportada per una empresa privada.